Team

foto-team-Mamacafé-Goeree-Overflakkee
Oprichters Mamacafé: van links naar rechts Katelijne, Inge, Antje en Nanda.

 

Katelijne van den Berg

Mijn naam is Katelijne van den Berg, moeder van twee dochters en praktijkeigenaar van Fysiotherapie van den Berg in Dirksland. Binnen deze praktijk neemt de zorg voor zwangere vrouwen, moeders en kinderen een belangrijke plaats in. Wij bieden cursussen voor zwangeren en voor moeders, hebben een speciaal bekkenteam (bestaande uit geregistreerd bekkenfysiotherapeuten, in bekkenklachten- en spataderen gespecialiseerde fysiotherapeuten en een manueel therapeute), meten steunkousen aan en hebben een kinderfysiotherapeute in dienst. Deze kinderfysiotherapeute is tevens ToP-therapeute; zij is geschoold in een programma voor prematuur geboren kinderen.

Uit onze praktijk en uit eigen ervaring weet ik dat moeders het heel prettig vinden om in een omgeving te komen waarin zij kunnen praten met deskundigen over waar zij tegenaan lopen en, misschien net zo belangrijk, waarin zij elkaar kunnen ontmoeten om ervaringen uit te wisselen. Over de zwangerschap, de kraamtijd en over hun (kleine) kinderen. In het Mamacafé kunnen we dit mooi combineren. Moeders kunnen bij elkaar komen met hun kinderen en van elkaar leren. Daarnaast organiseren wij activiteiten, nodigen sprekers uit of behandelen een onderwerp waar behoefte aan is. Medewerkers van kinderopvang Kibego zijn aanwezig, zodat de moeders even hun handen vrij hebben. Gezellig en nuttig, dus. Wij hebben er zin in!

 

Inge Hubregtse

Mijn naam is Inge Hubregtse en werk als Unitmanager  bij kinderopvang Kibeo. Ik ben getrouwd met Jan en wij hebben samen twee zonen: Jesse en Sem. Vanuit thuis /gezin en mijn werk merk je dat het altijd fijn is om van gedachten te wisselen betreft de opvoeding van je kinderen. Soms loop je tegen zaken aan die je graag wilt bespreken, soms heb je alleen de ervaring van een ander nodig en soms zou je graag met een professional willen overleggen. Ook in de kinderopvang merk je dat ouders het prettig vinden om samen te overleggen over bijvoorbeeld de ontwikkeling van het kind. Het Mamacafé sluit hier goed op aan.

Kibeo is een toegankelijke en stabiele kinderopvangorganisatie met meer dan 80, veelal kleinschalige, vestigingen. Het is een stichting (dus geen winstoogmerk) met het kwaliteitskeurmerk dat geldt voor de kinderopvang. Kibeo zorgt ervoor dat ouders met een gerust hart naar hun werk kunnen en kinderen een leuke tijd hebben. Dit maakt zij iedere dag waar in haar vestigingen.

Op het kinderdagverblijf Kibeo Achterdorp in Dirksland bieden wij onze mooie en veilige ruimte aan voor het Mamacafé.


Antje Collignon – Wagner

Mijn naam is Antje Collignon, moeder van 2 zonen. Ik werk sinds 2005 als fysiotherapeut  bij Fysiotherapie van den Berg. Sinds 2008 geef ik cursussen aan zwangere vrouwen (Zwangerfit) en pas bevallen moeders (Moederfit en Mama&Babyfit). Ook heb ik mij gespecialiseerd in bekkenklachten bij zwangerschap. Ik vind het ontzettend leuk om aanstaande moeders te begeleiden tijdens de zwangerschap en ik vind het erg inspirerend om moeders te coachen om op een verantwoorde manier weer fit te worden. De moeders kunnen dan weer leuke en sportieve activiteiten met hun kinderen ondernemen.

Ik proef dat er veel vragen en onzekerheden leven bij moeders.  Daardoor is het idee ontstaan om een ontmoetingsplek te creëren vooral voor moeders en aanstaande moeders, een Mamacafé. Ik vind het belangrijk dat moeders altijd de mogelijkheid kunnen krijgen om professionals vragen te stellen onder het genot van een kopje koffie en in  het bijzijn van hun kinderen.


Nanda Scherpenisse – Cornelissen

Mijn naam is Nanda Scherpenisse – Cornelissen. Ik ben getrouwd met Julian en samen zijn wij ouders van Jasmijn en Jelte. Naast het moederschap ben ik verloskundige en praktijkhoudster van verloskundigenpraktijk Een nieuw begin te Sommelsdijk. 

Als moeder weet ik hoe fijn het kan zijn om ervaringen te delen met andere moeders en vooral om van elkaar te leren. Door te praten over gevoelens en ervaringen in het moederschap kun je relativeren, er de humor van inzien maar vooral ook met oplossingen komen voor dilemma’s waar je tegenaan loopt. Daarbij vind ik kennis altijd heel belangrijk zodat je ook onderbouwd beslissingen kan nemen voor en mét je kinderen. 

In mijn werk probeer ik mijn kennis over te brengen aan zwangeren en hun partner. Kennis kan eventuele angsten wegnemen en vertrouwen brengen in zwangerschap en bevalling. Ik denk dat het heel belangrijk is om dit stukje verder door te voeren na de kraamtijd. Echt voorbereiden op het ouderschap is lastig, je kan je pas echt een mening vormen als je zelf in de situatie zit. 

Het Mamacafé biedt hiervoor een mooie gelegenheid. Mijn eigen ervaringen als moeder maar ook zeker als verloskundige kan ik delen met nieuwe ouders. Daarbij kan ik professionals in de zorg rondom gezin de mogelijkheid geven om hun kennis over te dragen aan de ouders.